In samenwerking met CinemAsia, het Aziatisch filmfestival in Amsterdam, laten we op zondagmiddag 19 januari 2020 enkele kortfilms van Belgisch- en Nederlands-Chinese regisseurs op je los.

Van de Belgische Lai Kin Chang tonen we Sweet Dumplings, en uit de selectie van het CinemAsia FilmLAB kan je kijken naar Last Minute Tea (Alex Lai), Father and Son (Jimmy Tai) en Carve Out (Fay Teo en Ami Tsang).

Sweet Dumplings | Lai Kin Chan

Yin en Lee maken dumplings in de keuken van hun restaurant. Yin kneedt zorgvuldig het deeg en Lee maakt de vulling. In alle stilte zijn ze verzonken in hun eigen herinneringen. Het was het favoriete gerecht van hun dochter Tim Tim, die drie jaar geleden gestorven is.

Last Minute Tea | Alex Lai

Sandy, een Chinees meisje in Nederland, organiseert de bruiloft van haar neef en zijn Nederlandse verloofde. Het aanstaande huwelijkskoppel besluit om geen traditionele Chinese theeceremonie te houden, maar op het laatste moment moet Sandy dit Chinees ritueel toch nog regelen.

Father & Son | Jimmy Tai

Chung is 25 en heeft het moeilijk om met zijn vader te communiceren. Wanneer zijn moeder sterft, moeten de mannen een nieuwe manier van communiceren vinden en elkaar leren begrijpen. Samen koken zou een oplossing voor hun probleem kunnen zijn.

Carve Out | Fay Teo & Ami Tsang

Voedsel-sculpturen spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van de Chinese keuken. In China wordt food carving erkend als een belangrijke kunstvorm. Nu de techniek van deze ambacht verloren dreigt te gaan, halen food sculptors Chen Mo en Awan hun carving gereedschap terug boven.

We kondigen de nieuwe events voor 2022 aan via onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu al in om op de hoogte te blijven!