In samenwerking met CinemAsia, het Aziatisch filmfestival in Amsterdam, laten we enkele kortfilms van Belgisch- en Nederlands-Chinese regisseurs op je los.

Van de Belgische Lai Kin Chang tonen we Sweet Dumplings, en uit de selectie van het CinemAsia FilmLAB kan je kijken naar Last Minute Tea (Alex Lai), Father and Son (Jimmy Tai) en Carve Out (Fay Teo en Ami Tsang).

 

Yin en Lee maken dumplings in de keuken van hun restaurant. Yin kneedt zorgvuldig het deeg en Lee maakt de vulling. In alle stilte zijn ze verzonken in hun eigen herinneringen. Het was het favoriete gerecht van hun dochter Tim Tim, die drie jaar geleden gestorven is.

Sandy, een Chinees meisje in Nederland, organiseert de bruiloft van haar neef en zijn Nederlandse verloofde. Het aanstaande huwelijkskoppel besluit om geen traditionele Chinese theeceremonie te houden, maar op het laatste moment moet Sandy dit Chinees ritueel toch nog regelen. 

 

 

25-year-old Chung and his Chinese father have a hard time communicating. When Chung’s mother passes away, they need to find a new way to communicate and understand each other. Cooking together may be the solution for their problem.

Voedsel-sculpturen spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van de Chinese keuken. In China wordt food carving erkend als een belangrijke kunstvorm. Nu de techniek van deze ambacht verloren dreigt te gaan, halen food sculptors Chen Mo en Awan hun carving gereedschap terug boven.

Schrijf je snel in en reserveer je ticket. Tot dan!

 

 

Praktisch

Datum: 19 januari

Deelname: 6 euro (VT-statuut of A-kaart korting mogelijk)

Sessie: 12 uur – 14 uur

Locatie: auditorium, bibliotheek Permeke

Reserveer je ticket

Stuur ons een mailtje met de titel, datum en het tarief van de workshop. Vergeet ook niet je naam te vermelden!

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de expo, leuke oosterse activiteiten en interessante nieuwtjes over Chinees Nieuwjaar en de Aziatische cultuur!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder