Stefan Blommaert, ex-China-correspondent bij VRT, heeft een boek geschreven over China: De eeuw van Xi. Hij komt erover vertellen op donderdag 16 januari 2020, om 20 uur in Permeke.

China is al langer meer dan het label Made in China. Het land drukt zijn stempel op de wereldeconomie, investeert enorm in groene energie en wil zich ook op cultureel vlak laten zien. Wil je meer te weten komen over de moderne Chinese samenleving? Stefan Blommaert, ex-China-correspondent bij VRT, schreef een boek over China: De eeuw van Xi. Kom luisteren!

“China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws. Dagelijks komen er nieuwe berichten over de groeiende Chinese aanwezigheid, op alle continenten. Overnames van noodlijdende bedrijven, investeringen in infrastructuurwerken, inplanting van Chinese vestigingen. China is al lang niet meer alleen de fabriek van de wereld. Eigen research en ontwikkeling floreren. Merken als Huawei (smartphone) of DJI (drones) worden ook bij ons stilaan gemeengoed. Chinese toeristen zijn alsmaar nadrukkelijker aanwezig in het straatbeeld. Terwijl de Verenigde Staten afstand nemen van hun engagementen in de strijd tegen klimaatverandering, nemen de Chinezen – met hun vervuilde steden – steeds meer het voortouw als het gaat om de productie van schone energie. China drukt zijn stempel op de wereldeconomie. En met die economische invloed wil het ook op cultureel en politiek vlak zijn stempel kunnen drukken. In Azië worden de geopolitieke ambities van China duidelijk. Het land wil af van de grote Amerikaanse invloed op het continent, en zijn eigen – ook militaire – positie versterken. Van democratisering is intussen geen sprake, integendeel, de almacht van de communistische partij is onder Xi Jinping alleen maar sterker geworden. Moeten we bang zijn, of de nieuwe realiteit aanvaarden?”

Schrijf je snel in en reserveer je ticket. Tot dan!

 

Praktisch

Datum: 16 januari

Deelname: 10 euro (VT-statuut of A-kaart korting mogelijk)

Uur: 20 – 22 uur

Locatie: auditorium, bibliotheek Permeke

Reserveer je ticket

Stuur ons een mailtje met de titel, datum en het tarief van de workshop. Vergeet ook niet je naam te vermelden!

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de expo, leuke oosterse activiteiten en interessante nieuwtjes over Chinees Nieuwjaar en de Aziatische cultuur!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder