Op 25 januari 2020 wensen Chinezen over heel de wereld elkaar gelukkig nieuwjaar. Dan gaat het Chinese jaar 4717 van start. Spits je oren, want in Antwerpen zal je vaak de Kantonese nieuwjaarswens “Kung Hei Fat Choi!” horen: “Veel geluk en veel geld toegewenst!”.

Dit nieuwe jaar staat in het teken van de Rat, het eerste dier in de twaalfjarige cyclus van de Chinese dierenriem. De Rat staat bekend als een slimme en snelle denker. Het dierenteken is succesvol, maar toch tevreden met een rustig en vredevol leven. Ontdek op de expo of jij in het jaar van de Rat geboren bent en of het komende jaar jouw geluksjaar is of niet…

Chinees nieuwjaar, ook het Lentefestival genoemd, wordt traditioneel gedurende vijftien dagen gevierd. Om het nieuwe jaar goed in te zetten, maken de mensen tijdens de week van Klein Nieuwjaar hun huizen proper om ongeluk weg te vagen. Op de laatste dag van het Lentefestival worden sfeervolle lampions de lucht in gelaten tijdens het Lantaarnfestival.

Geniet op oudejaarsavond 24 januari van de expo in een rustige, sfeervolle avondsetting en van een Chinees Nieuwjaarsdiner. En kom op nieuwjaarsdag 25 januari met vrienden en familie naar het Chinees Nieuwjaarsfestival op het De Coninckplein!