5 FEBRUARI 2022

Waar? bibliotheek Permeke – De Coninckplein – Chinatown

 

Chinees Nieuwjaar valt dit jaar op 1 februari 2022. Dan gaan we het jaar van de Tijger in! Kom samen met ons vieren op zaterdag 5 februari. Chinatown en bibliotheek Permeke staan die dag volledig in het teken van Chinees Nieuwjaar.

Op het dagprogramma staan workshops Chinese theeceremonie en kalligrafie en ’s avonds komt Stefan Blommaert vertellen over de opkomst van het moderne China. Ook de kinderen kunnen zich amuseren met een workshop totebags maken of de film Kung Fu Panda.

Op het plein kan je terecht voor een lekker hapje en een drankje, vergezeld van de nice tunes van DJ Thong! Good food & good music! Je ogen kan je de kost geven tijdens de demo’s Tai Chi & Wushu

En om 14u en om 16u kan je kijken naar een leeuwendansshow op het plein. De leeuwendansparade in de Van Wesenbekestraat kan helaas niet doorgaan omwille van de corona restricties.

Welkom!

 

GECANCELD* – Leeuwendansparade door Choi Lee Fat Liondance groep (13 – 17 uur)

Kom naar de Leeuwendansparade kijken in Chinatown. Om 13 uur vertrekken de leeuwen van het De Coninckplein met tromgeroffel en knetterende rotjes richting Chinatown. Daar gaan ze de restaurants en winkels veel geluk toewensen.

*Omwille van de coronamaatregelen.