Joe Choi

Joe Choi, lid van Choi Lee Fat Belgium, organiseert de expo Legends of Liondance naar aanleiding van Chinees Nieuwjaar. Het feest wordt in Chinatown Antwerpen jaarlijks gevierd met de traditionele leeuwendans. Vaak is hij één van de leeuwen. Als leeuwendanser met 20 jaar ervaring merkte hij op dat de toeschouwer deze traditie mooi en authentiek vindt, maar niet altijd de betekenis ervan begrijpt.

Legends of Liondance vertelt het historische verhaal en de legende achter de leeuwendans. Met de expo wil Joe de traditie van de dans en Chinees Nieuwjaar delen met het Westen. Zijn visie is: hoe beter men iets begrijpt, des te meer men het kan appreciëren.

TOFOE-LIFESTYLE.COM

Wendy Kegels (Shen)

Wendy Kegels is een Antwerpse storyteller van Belgisch-Chinese afkomst en organiseert de expo samen met Joe Choi. Uit persoonlijke interesse voor Hong Kong, het geboorteland van haar moeder, doet ze research naar de verhalen en legendes van Chinees Nieuwjaar en de leeuwendans.

Kegels is freelance copywriter, reist regelmatig naar Azië en werkt persoonlijke en professionele projecten uit rond Azië en diversiteit. Als veldwerker interviewde ze voor het Red Star Line Museum en als digital storyteller werkte ze mee aan een expo over de Chinese gemeenschap in Antwerpen voor het MAS.

WENDYKEGELS.COM

Choi Lee Fat Belgium – Kung Fu Lion and Dragon Dance School

Choi Lee Fat Belgium is een vechtkunst- of martial arts vereniging uit Antwerpen. Master Wong Man Sun richtte de school op in 2001 om de ziel en de principes van de Chinese Kung Fu door te geven in de westerse samenleving. Hij heeft een rijke ervaring in Kung Fu (Choi Lee Fat-stijl), tai chi, traditionele en moderne leeuwen- en drakendans. Choi Lee Fat Belgium heeft ook een professioneel leeuwendans-team dat zich focust op het verspreiden van de kunst van leeuwendans. Ze hebben een succesvol wedstrijdparcours achter de rug en treden regelmatig op tijdens culturele of nachtelijke evenementen.

De leeuwenkoppen die je op de expo ziet, zijn eigendom van de school en worden gebruikt voor trainingen en optredens. Alle koppen zijn speciaal voor de school met de hand gemaakt in Hong Kong. Je vindt de naam van de school in Chinese karakters terug op de achterkant van elke kop.

ChOileefat.be

Hebt u een vraag?

CONTACTEER ONS
Antwerpen, Permeke 2000 • Belgium
legendsofliondance@gmail.com +32 496 63 16 60
Activiteiten Kalender